Masseuse

Masseuse

Het woord ‘massage’ komt voort uit het Griekse woord ‘massein’ (kneden) en is een van de oudste manieren van genezen. Massage is het opwarmen en kneden van de spieren met als doel de doorbloeding te verbeteren en daarmee de opgehoopte afvalstoffen af te voeren. Daarnaast zijn warmte en aanraking helend, omdat de hoeveelheid oxytocine hierdoor toeneemt. Dit hormoon stimuleert een vredig en rustig gevoel. Het bevordert dat de spieren zich ontspannen en dat de bloeddruk verlaagt wordt.

Bij BELLE toujours heb je een ruime keuze aan massages. Het zijn allemaal ontspanningsmassages: je zult rust en ontspanning van lichaam en geest ervaren. De rustgevende massages zijn minder geschikt wanneer je last van spieren of gewrichten hebt, maar des te meer als je bijvoorbeeld één keer in de maand de stress uit je lichaam wilt laten varen door middel van een totale lichaamsmassage.

 
 
icon box image

Hammam massage

De Hammam, het Arabische woord voor het verspreider van warmte, stamt af van de Griekse en Romeinse badhuizen. De badhuizen zijn een belangrijke plaats in de Islamitische wereld. Niet alleen bij de voorgeschreven reiniging maar ook als sociale ontmoetingsplaats.

De Hammam bestaat uit drie onderdelen: Eerst wordt het lichaam geschrubt met dode zeezout.  Met een spons wordt de huid opgewreven en zo ontdaan van de dode huidcellen. De bloedsomloop  wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Vervolgens wordt het lichaam ingezeept volgens de Hammam traditie waarna het lichaam wordt gesponst. Als afsluiting wordt het lichaam gemasseerd met warme olie. Na de Hammam/spons massage is de huid tintelend schoon.

massage4

icon box image

Hotstone massage

De stenen voor de hotstone zijn meestal van basalt. Dit is gestolde lava en zijn door hitte ontstaan. De grote dichtheid en het hoge ijzergehalte zorgen ervoor dat ze de warme goed vasthouden en langzaam afgeven.

Effecten van stenen op het lichaam: De stenen zijn een soort radiators, ze slaan warmte op en dragen het over naar het lichaam. Hoe groter de steen hoe meer warme deze draagt. Het omringde weefsel kan roder worden, dit komt ondermeer door toegenomen bloedcirculatie. De bloeddruk kan plaatselijk toenemen door toestroom van het bloed uit geblokkeerde gebieden. Ook wordt het lymfesysteem geactiveerd. Hierdoor kan een behandeling met warme stenen ontgiftend, afvoerend, pijn verlichtend, stress verlichtend en ontspannend werken. Ook de spieren worden soepeler door de warmte, ze zijn beter te masseren.

home_rondje_3

icon box image

Ontspanningsmassage

Iedereen heeft een moment van ontspanning nodig. Een moment van aandacht voor jezelf. Een ontspanningsmassage is een goede manier om volledig te ontspannen en om meer energie te krijgen. Het maakt je lichaam soepeler, verbetert de bloedsomloop en stimuleert de afvoer van de afvalstoffen.

De massage is niet bedoeld voor therapeutische effecten.

massage1

icon box image

Kruidenstempel massage

Kruidenstempelmassage moet je zien als een ontspanningsmassage met behulp van warme Thaise kruidenstempels. Kruidenstempelmassage is zeer aangenaam om te ontvangen. De kruidenstempel geeft een diepe warmte af aan het lichaam en geeft verlichting bij spierpijn, jicht, spierdystrofie en reuma.  Het bevordert het afvoeren van afvalstoffen die in het lichaam vast kunnen zitten. Denk aan nek, schouders, onderrug en kuiten. Het verstevigt de bloedvaten en het werkt preventief voor een gezond lichaam.

Kruidenstempels: Kruidenstempels zijn buideltjes (ter grote van een vuist) gevuld met diverse Thaise kruiden. Je komt ook wel builtjes tegen met westerse kruiden maar dan is het niet meer de Thaise kruidenstempel  die je massage geeft.

massage2

icon box image

Body behandelingen

Hypnose experience De kleuren raken ons psychologisch en wekken bepaalde gevoelens op. Ze brengen harmonie in onze vitale energie en helpen te ontspannen.  De aromatherapie gebruikt essentiële oliën als therapeutische methode om de gezondheid te bevorderen. Door de massages te combineren met aroma’s worden we omgeven door een universum van ontspanning voor het lichaam en onze zintuigen.

Lichaamskuren

Detox cure Zuiverend ontgiftingsprogramma. Ideaal als “anti rook” behandeling en om ons organisme vrij te maken van vervuiling en toxines. De bruisende wikkel van groene thee bevat antioxidanten die ontgiften en het verouderingsproces tegen gaan. Duur 60 – 90 min.

Relax cure Drainerend circulatie programma. Lichte uitgeruste benen en vochtophoping verdwijnen door middel van een wikkel van rode vruchten van de Noordpool. Strijkingen en drainage zijn de massage technieken die dit programma compleet maken. Duur 60 min.

Tens cure Ontspanning en rust. Het opwarmende effect van de wikkel met gember vermindert verkramping en spanningen die door stress veroorzaakt zijn. Het warme gevoel op de rug zorgt voor maximale ontspanning. Duur 60 min.

massage3